teres merlot

******

Kr. 109,-
Eventyrvin

Todoroff Teres Merlot 2011

Så er vi i Bulgarien. Der var en tid, hvor bulgarsk vin ikke var så sjælden endda på de danske supermarkeders vinhylder, men der er efterhånden temmelig lang tid imellem, at man støder på dem. Måske fordi priserne er steget i takt med kvaliteten, men det er synd, for der er meget godt at komme efter i Bulgarien.

Her er vi hos en af de store producenter, Todoroff, der holder til i nærheden af storbyen Plovdiv. Her præsteres vine af mange forskellige typer, og denne Merlot er virkelig en god ambassadør for bulgarsk rødvin.

Det er en meget rund og lækker Merlot, der ikke har den samme lidt uldne kant, som andre Merlot-vine kan have. Den er blød og fin, og den har både masser af kraft og fylde, og samtidig en eftersmag, der udvikler sig uden at gå bersærk.

Jeg kan godt have en tendens til at blive lidt træt i bagkanten af tungen, når der er Merlot i glasset, og jeg indrømmer blankt, at jeg nogle gange har sat et ‘r’ ind i den sidste stavelse af druens navn. Men med denne vin må jeg sige, at jeg skammer mig over på den måde at omtale en drue med lidet flatterende benævnelser, når jeg opdager hvilken klasse, den kan have.

Todoroff’s Teres Merlot er virkelig en nydelse, der er alle sine 109,- værd.