Duften er charmerende og fyldig, og smagen har en pæn dybde uden at blive tung.

Llopart Cava 2014, Penedes, Catalonien, Spanien

 

Jeg er stor fan af Spanien. Sproget, kulturen, fodbolden, musikken, temperamentet, tålmodigheden, vejret, geografien – og nåja… også vinen. Ganske som alle de andre nævnte sider af Spanien, er også vinoplevelserne så forskellige som nat og dag, som andalusiske strande og nordspanske klipper, som moderne storbyer og middelalderlige fortidslevn, som støvede sletter og friske fiskerlandsbyer.

 

Én af de dele af Spanien – ud over Real Madrid – som jeg endnu ikke har lært at holde af for alvor, er cava. Bevares, jeg har smagt blændende cava’er af og til, men skal jeg på boble-shopping, så ender det altid med en flaske, der bobler på et andet sprog.

 

Denne cava fra Llopart er dog et stort skridt i retning af, at jeg også forelsker mig i spanske bobler. For det er noget af det bedste, jeg har smagt, når det kommer til betalelige spanske bobler. En super lækker flaske med tør men alligevel indbydende lækre og frugtrige dråber. Duften er charmerende og fyldig, og smagen har en pæn dybde uden at blive tung.

 

Oplevelsen slutter med en god syrlig fornemmelse mod slutning og i eftersmagen, og det gør afrundingen næsten komplet på denne absolutte lækker-smækker-boble-makker.

 

Kr. 99,-

D’Wine

 

******